CRO - Child Restoration Outreach

CRO er et dagtilbud for gatebarn i Mbale i Uganda, hvor barn som ikke har hjem og familie får varme, mat, omsorg, undervisning og kjærlighet. CRO er en av Strømmestiftelsens partnere i Øst-Afrika og Nes videregående skoles bistandsprosjekt.

Sosialarbeidere oppsøker gatebarn for å hjelpe dem med å forlate livet på gata slik at de kan rehabiliteres, komme seg tilbake på skolen og få en mer normal tilværelse. Om barna har foreldre eller andre nære slektninger i live, ønsker CRO å hjelpe med å gjenopprette kontakten med familien.

Livet på gata er hardt. Mange av barna er avhengige av rusmidler. De røyker marihuana, sniffer lim og flybensin - noe som fører til hjerneskader, panikkangst og paranoia. De minste barna blir ofte utsatt for seksuelt misbruk og fysiske overgrep av eldre gutter, voksne og til og med politiet.

Gjennom skoleåret arrangerer elevene mange aktiviteter for å samle inn penger til CRO. I oktober er det temadag hvor elevene får informasjon om prosjektet og deltar på ulike aktiviteter. I år som i fjor ønsker vi også å arrangere «Gi en dag». Da skaffer alle elever seg arbeid for å samle inn penger til CRO. Det arrangeres også natt-turnering i volleyball eller fotball, sponsorløp med mer hvor overskuddet går til CRO.

Hvis du er interessert i å være med i CRO-komitéen, ta kontakt via Facebook CRO – Nes videregående skole. Her kan du også lese mer om prosjektet.