Stortingspresidenten på besøk

«Ta sjansen, våg å si ja». Man kan innimellom føle seg usikker, og ikke helt trygg på at man mestrer en oppgave, men ved å tørre å si ja vil man utfordre og utvikle seg selv sier Stortingspresidenten Tone W Trøen til elevene på Nes vgs.

«Ta sjansen, våg å si ja».

I sin samtale med elevene la Trøen vekt på hvor viktig det er at barn og unge engasjerer seg. Det å bruke vårt velfungerende demokrati er viktig, på den måten kan det utvikles forandres og forbedres. Hun var også inne på sosiale medier og hvor viktig det også er og vise hverandre respekt i dette rommet.

Stortingspresidenten fortalte også litt om hvordan Stortinget fungerer og hvilke oppgaver hun har som stortingspresident. Trøen gjorde elevene klar over at stortinget med 169 representanter er et tverrsnitt av Norges befolkning. Her sitter det sykepleiere (som hun selv), lærere, jurister og representanter uten utdanning. De er folkevalgte i et folkestyre. Som stortingspresident er hun rangert som nr. 2 i Norge, etter Kongen.

Skolens bistandskomitè viste frem sin flotte film i forbindelse med prosjektreisen til Nepal. Dette er en film til ettertanke der vi får et innblikk i prosjektet vårt. Samvad er et prosjekt som jobber med barn og unges rettigheter, med et spesielt fokus på få slutt på barneekteskap.

Denne filmen gjorde inntrykk på Trøen, og i den sammenhengen fortalte hun at Norge fikk en ny lov for ca to uker siden. Denne loven sier at man må være 18 år for å gifte seg i Norge.

Elevene som deltok hadde forberedt seg og hadde mange interessante spørsmål. Stortingspresidenten satte stor pris på elevenes engasjement ved besøket.

Noe av det Trøen avsluttet med til elevene på Nes var:

«Pust med magen, ta noen sjanser og stol på deg selv».