Utveksling Norge-Frankrike

I fire uker har Nes videregående hatt besøk av Sinem og Teipo.

I fire uker har Nes videregående hatt besøk av Sinem og Teipo.  De går til daglig på en videregående skole, Lyceé Georges Imbert, i regionen Strasbourg i Frankrike.  Sammen med Akershus fylkeskommune har Strasbourg et utvekslingsprogram der norske og franske elever bor hos hverandre og går på skole.  Vertselever her i Norge har vært Linnea og Emma fra Vg2 ST. 12.januar 2019 reiser så de på en tilsvarende fire ukers utveksling til Frankrike.  Sinem og Teipo har likt seg godt i Norge og roser både skolen og vertsfamiliene sine. "Norsk skole er mer avslappet enn den franske.  Her har elevene mer kontakt med lærerne sine,  og de får lov å komme inn i klassen selv om de kommer litt for sent", uttaler de franske jentene.