Nes-elever deltok på FN rollespill

Tirsdag 26.11 deltok elever fra faget politikk og menneskerettigheter i FN-rollespill på Kongsvinger. Her møtte de andre elever fra Jessheim, Øvrebyen og Sørumsand.

Tirsdag 26.11 deltok elever i politikk og menneskerettigheter i FN-rollespill på Kongsvinger. Det var også elever fra Øvrebyen vgs, Jessheim vgs og Sørumsand vgs med i rollespillet.

Scenarioet var å prøve å finne en løsning på det iranske atomprogrammet, i regi av FNs sikkerhetsråd. Elevene representerte hvert sitt land, og hadde i forkant forberedt seg godt. Innledningsvis holdt elevene en innledningstale, hvor de skulle legge fram sine synspunkter for de andre delegatene. Deretter ble ulike synspunkter diskutert, før det avslutningsvis skulle stemmes fram en resolusjon.
Det var fornøyde elever fra Nes vgs som reiste tilbake etter en lærerik dag.