Til elever og foresatte

Skolen har nå vært stengt i en uke og vi har jobbet sammen via diverse digitale flater. (Publisert 20. mars)

Det er fremdeles timeplanen som er utgangspunktet for når undervisningen i de forskjellige fagene skjer, og når læreren er tilgjengelig for spørsmål og tilbakemeldinger fra deg. Imidlertid er situasjonen vi er inne i så spesiell at vi må ta hensyn til at både læreren, og kanskje også du, ikke får logget seg på og jobbet akkurat når timen starter. Det vil imidlertid alltid være en plan for hver skoledag. Dersom du er vant til å bruke Teams eller OneNote med klassen din, så vil læreren din kommunisere med deg der. Det aller viktigste er at du logger deg inn hver morgen kl 08.10 og følger med på hva læreren legger ut der og gjør oppgavene så godt du kan.

Utdanningdirektoratet har bestemt at det ikke skal føres fravær mens skolen er stengt. Du oppfordres allikevel om å melde fra til kontaktlærer om du er syk eller ikke får levert inn oppgaver. Læreren skal uansett holde oversikt over deltakelsen din i undervisningen. Det er den faktiske deltakelsen som gir grunnlag for vurdering i faget.  Varsel sendes dersom det er fare for at du ikke kan få vurdering i faget på grunn av manglende deltakelse. 

Kontaktlæreren din har alltid vært viktig, og er ekstra viktig nå som vi ikke treffes fysisk. Ta kontakt med han eller henne om du har spørsmål, og direkte med faglærer om oppgaver og undervisningsopplegg. Du kan også kontakte elevtjenesten dersom du trenger å snakke med noen. Du finner telefonnummer øverst på hjemmesiden, www.nes.vgs.no

PC og tilgang til It’s learning
Dersom du har problemer med å komme deg inn på It’s learning så kontakt kontaktlæreren din eller skolen på mail nesvgs@viken.no eller på telefon 63 91 22 00. Om PC-en din skulle havarere, har vi PC-er til utlån på skolen som du kan låne. Kontakt kontaktlæreren din eller vår IKT-ansvarlige Kjell Ivar Østtorp på telefon 63 91 22 54. Om du har problem med internett der hvor du bor så kontakt skolen om det også.

Her finner du noen nyttige nettsteder du kan ha bruk for nå:

Wiki-siden for elever og ansatte

https://afk-it.no/

 

Glemt passord, last ned Ordnett m.m.

Brettboka

https://brettboka.no/

 

Gratis digitale lærebøker ut skoleåret (Se bruksanvisning.)

Unibok lærebøker

https://unibok.no/

 

Gratis digitale lærebøker ut skoleåret

NDLA opplæring

https://ndla.no/nb/

 

 

Gratis, åpne læremidler for videregående

 
Bruksanvisning til gratis Brettbok: 

  • Gå til brettboka.no
  • Gå til Logg inn øverst i høyre hjørne
  • Logg inn med Feide
  • Trykk på Skolekjøp (1)
  • Velg Videregående
  • Velg lærebok og legg inn koden "Corona20"(2)
  • Trykk på Prøv bok (3)