Young Ambassadors 2015-16

Nå har du muligheten til å bli en ung ambassadør! Nes vgs ønsker å gjøre elevene våre oppmerksomme på muligheten for å søke seg til Young Ambassadors. Det er en flott mulighet til å bli del av et spennende miljø. Vi har mange samfunnsengasjerte og bra elever på skolen vår som kan ha stor glede av å delta i dette programmet.

Young Ambassadors er et ettårig utdanningsprogram for samfunnsengasjert ungdom. Gjennom året får 22 ungdommer delta i en seminarrekke der de lærer hvordan norsk samfunnsliv fungerer, og hvilke utfordringer vi står overfor. I tillegg får de hver sin mentor som følger dem gjennom året. Programmet holder et høyt faglig nivå.

Dette er deres syvende år. Programmet er partipolitisk nøytralt, basert på frivillig arbeid av en gruppe norske studenter og er helt gratis. Deres nærmeste samarbeidspartnere er Google, First House, McKinsey & Company, BA-HR, Den Norske Opera & Ballett og Den amerikanske ambassade.

Blant dem som gjennomførte opplæringsøkter for de 20 ungdommene i forrige skoleår (2014-2015) er Stortingspresident Olemic Thomessen, børsdirektør Bente A. Landsnes, den nylig avgåtte finansråden i Finansdepartementet Svein Gjedrem, administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund, direktør ved Cicero Kristin Halvorsen, Generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland, President i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv og nåværende regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, for å nevne noen.

 

Søknadsfristen er lørdag 12. september.

 

Se vedlegg eller les mer på www.youngambassadors.no