Bygg- og anleggsteknikk [Hopp til innhold]

Bygg- og anleggsteknikk

Tenk deg to fine år på skole, så ut som lærling og til lønnet arbeid. Velger du å utdanne deg til en jobb innen bygge- og anleggsnæringen, så har du alle veier åpne til yrker hvor du får brukt både hode og hender, holder deg i form og har stor personlig frihet.

Hvis du velger bygg- og anleggsteknikk som utdanningsprogram, vil du få mange yrker å velge mellom som det er behov for i framtiden. Tømrer, murer, snekker, taktekker, blikkenslager, maskinfører, anleggsgartner, maler og rørlegger er bare noen av valgene.

På bygg- og anleggsteknikk hos oss vektlegger vi at alle våre elever skal oppleve sosial og faglig utvikling, trivsel og de skal bli forberedt på det de møter i framtiden. Vårt mål er at våre elever skal utvikle ferdigheter som kreves av en håndverker og vi tror at en lærer best gjennom å øve på praktiske oppgaver. Utdanningen veksler mellom arbeid med fagene på skolen og i utplassering i bedrifter. Les mer om innholdet i opplæringen under fanene i menyvalget over.

Våren 2016 undertegnet opplæringskontorene og Akershus fylkeskommune en samarbeidsavtale som gir læreplassgaranti til elever som er kvalifisert til å få en læreplass. Nes videregående skole er en del av denne avtalen.   Les mer om læreplassgarantien.

 Elevene sier:

«På bygg er det bra miljø mellom lærere og elever. Vi får mye praksis og gode oppgaver. Både oppstart med verktøykasse for å vise nøyaktighet og med boder. Det er veldig bra oppfølging av lærere, de viser oss mange gode tømrertips om hvordan vi kan gjøre ting bedre, raskere og lettere.»

«Nes legger også opp til mye utplasseringstid så vi blir vant til arbeidslivet, og får lettere lærling plass. De passer på at vi får verktøyet og utstyret vi trenger for oppgavene. Ved både første og andre året får vi egen målestokk, blyant og egen handsag.»

«Fellesfagene er også rettet mot byggfaget. Det er også veldig gode lærere på fellesfagene.»