Idrettsfag Vg1 [Hopp til innhold]

Idrettsfag

Idrettsfag Vg1

I 1IDA kommer du raskt i gang med hverdagen som idrettselev. På idrettsfag så har du mange timer i egen klasse, men du vil også bli blandet med elever fra studiespesialisering i matematikk og fremmedspråk. Det første året har du til sammen 12 timer idrettsfag der 10 av disse timene er praktiske.

Aktivitetslære (5t) er et felles programfag. Her vil du blant annet møte svømming, skøyter, alpint/snowboard, friidrett, dans, badminton og volleyball. Friluftsliv er en del av aktivitetslærefaget, og tidlig på høsten drar 1IDA på kanotur og padler fra Norge (Austmarka) - Sverige (Åmotfors). Mellom vinterferie og påske settes det av en uke til emnekurs i alpin/snowboard i Hemsedal.

Breddeidrett (5t) er et valgfritt programfag. Noen av aktivitetene du har muligheten til å bli kjent med/utvikle deg videre i er flaggfotball, volleyball, badminton, fitness, dans og turn.

Toppidrett (5t) er et valgfritt programfag der tilbyr vi håndball og fotball. Her får du muligheten til å utvikle deg som spiller med tanke på teknikk og taktikk, vi bruker også tid på basistrening. I toppidrett vil du lære om hvordan du skal trene for å utvikle deg videre. Driver du en annen idrett på høyt nivå kan vi diskutere muligheten for å velge toppidrett i denne idretten. Ønsker du å velge toppidrett som programfag er det viktig at du er motivert for å spesialisere deg innen denne idretten.

Treningslære (2t) som er et felles programfag der du lærer om hvordan kroppen er bygd opp og hvordan den fungerer. Du vil lære om treningsplanlegging og hvordan du skal trene riktig. I tillegg til dette vil du lære om trening og helse.

I tillegg til programfagene i idrett har du fellesfag som er norsk, matematikk, engelsk, naturfag og fremmedspråk.

Har du forskuttert matematikk på ungdomsskolen kan du ta R1 (matematikk for realfag) eller S1(matematikk for samfunnsfag) på vg1.

Har du ikke hatt annet fremmedspråk på ungdomsskolen må du ha fremmedspråk alle tre årene på videregående.

Fag og timefordeling Vg1 Idrettsfag

Fellesfag Timetall per uke